4 iunie 2010

Pui cu ciuperci la microunde

Ingrediente:
•400 g piept de pui
•500 g ciuperci
•ulei de masline
•sare
•marar
•usturoi
•smantana.

Preparare:
-Speli carnea de pui, o cureti de pielite si de grasime, o tai fasii si o sarezi.
-Speli si cureti ciupercile si le desfaci piciorusele.
-Intr-un vas de yena pui carnea de pui, apoi asezi ciupercile deasupra puiului, luand forma vasului.
-In mijloc asezi piciorusele de la ciuperci.
-Adaugi 1 lingura de ulei, pui capacul peste vas, tot de yena si dai la cuptor.
-Dupa aproximativ 10 minute adaugi usturoiul tocat.
-Mai lasi 10 minute in cuptor, dupa care adaugi mararul.
-Servesti cu smantana

Piept de pui cu legume si smantana la cuptor

Reteta lui Magda

Ingrediente:
un piept de pui
cartofi
zeama de la o jumatate de lamaie
250 ml smantana
o cana cu lapte dulce
1 ardei gras
o rosie
2 catei usturoi
condimente diverse

Preparare:
Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate.

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.

Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, sare si marar.Se pot pune si alte condimente, dupa preferinte.

Se unge cu putin ulei un vas termoizolant sau o tava speciala pentru cuptor . Asezam cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui,rondele de ardei gras, bucatele de rosii ( taiate cuburi mai mari ) , usturoi tocat marunt si deasupra turnam sosul de smantana.

Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac (daca nu aveti capac pt.vas puteti folosi o folie de aluminiu) si inca 15-20 min fara capac.
Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!
Sursa foto:sergiusan

Tarta cu mere la microunde

Ingrediente:
4 mere
20 gr drojdie proaspata
1 ou intreg
1 galbenus de ou
60 gr unt
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
praf de scortisoara
coaja de lamaie

Mod de preparare:
Se amesteca faina cu zaharul, cu untul topit la temperatura camerei, cu oul si galbenusul si lingura de drojdie. Se amesteca totul bine pana ce se formeaza o pasta omogena.
Se spala si se curata merele de coaja si de cotor.
Pastrati 2 mere deoparte pentru ornat, iar restul de mere taiati-le in felii subtiri sau in cuburi mici care le amestecati cu aluatul pregatit.Se adauga coja de lamaie rasa in compozitie si se amesteca. Se unge cu unt o forma pt microunde(sau vas yena)si se toarna compozitia cu merele taiate marunt amestecata bine.
Deasupra se aseaza restul de mere pe care le-am taiat in felii subtiri sau cuburi.Se presara zahar si un pic de scortisoara si se baga la cuptorul cu microunde 10 minute la potenta medie.La cuptorul normal se baga 40 de minute la temp de 180 grade C.
Cand este gata, se scoate si se lasa 10 minute sa se raceasca. Se scoate cu grija din tava sau forma si se poate adauga pe deasupra gem de piersici sau caise.

2 iunie 2010

Chec de cascaval cu cabanos si oua

Ingrediente:

300 g cascaval
6 oua
3 carnati cabanos
2-3 felii de branza topita
50 g sunca slaba
4-5 linguri faina
4 linguri smantana 12%
2 linguri mazare
1/2 conserva boabe de porumb
1/2 ardei gras rosu
2-3 lingurite ulei de masline
1/2 plic praf de copt
2-3 linguri ulei masline
sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Se da cascavalul pe razatoarea mare. Sunca si ardeiul gras se taie cubulete mici si se amesteca cu cascavalul.Peste ele se toarna jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie.

Separat se amesteca 4 oua cu faina si cu smantana. Peste cascavalul ras se pun boabele de mazare, de porumb, si amestecul de oua cu faina si smantana. Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie,dupa care se aseaza pe lungime doi carnati cabanos si intre ei doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3 linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu restul de compozitie.
Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita, feliute de ardei rosu,si stropiti cu uleiul de masline.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute. Tava nu trebuie umpluta pana sus pentru ca va creste putin compozitia.

Pofta buna.

1 iunie 2010

Dovlecei umpluti cu branza dulce

Ingrediente:
3 dovlecei micuti/medii
200 g branza dulce/cas
50 g kaiser
1 rosie
1 ceapa mica
1 - 2 linguri lapte
1 ou
marar, patrunjel
cimbru, tarhon
sare, piper

Preparare:
Se spala dovleceii si li se taie capetele. Se taie apoi pe jumatate si cu o lingurita se scoate miezul, cu atentie, fara a perfora coaja. Se presara cu putina sare si se lasa sa se scurga de apa cat timp se pregateste umplutura.
Se amesteca branza dulce, rosia si ceapa, tocate, kaiserul tocat marunt, laptele, verdeata tocata marunt si condimentele. Se bate oul ca pentru omleta si se adauga peste umplutura.Se mai adauga o lingura de lapte daca este prea uscata compozitia.
Umplem barcutele cu amestecul de mai sus si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Se lasa la cuptorul incins aproximativ 30 min , pana se rumenesc.

Ciuperci umplute

Ingrediente:
½ kg ciuperci
2 rosii
1 ardei gras
1 ceapa
1 lingura patrunjel tocat
cascaval ras
unt

Preparare:
Se spala ciupercile( se curata ) si se rup coditele. Palariile ciupercilor, bine scurse, se aseaza pe o tava intinsa (tava sa fie tapetata cu hartie pentru prajituri).
Cozile de la ciuperci, ardeiul, ceapa , rosiile si patrunjelul se toaca marunt .
Se incing 30g unt, in care se pune ceapa, se prajeste 1 minut si se adauga restul de legume, impreuna cu patrunjelul tocat. Presaram sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pe foc mic, pana ce scade.

Se umple fiecare palarioara de ciuperca cu umplutura si se acopera cu cascaval ras.
In umplutura se poate pune si usturoi tocat marunt.