4 iunie 2010

Piept de pui cu legume si smantana la cuptor

Reteta lui Magda

Ingrediente:
un piept de pui
cartofi
zeama de la o jumatate de lamaie
250 ml smantana
o cana cu lapte dulce
1 ardei gras
o rosie
2 catei usturoi
condimente diverse

Preparare:
Cartofii se curata de coaja ,se spala ,se taie rondele mai groase si se pun la fiert in apa cu sare. Ii vom fierbe doar pe jumatate.

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie in bucati mai mici.

Facem un sos amestecand smantana cu laptele, zeama de lamaie, sare,piper, sare si marar.Se pot pune si alte condimente, dupa preferinte.

Se unge cu putin ulei un vas termoizolant sau o tava speciala pentru cuptor . Asezam cartofii scursi de apa, apoi bucatile de pui,rondele de ardei gras, bucatele de rosii ( taiate cuburi mai mari ) , usturoi tocat marunt si deasupra turnam sosul de smantana.

Dam la cuptor incins pentru 15 min. cu capac (daca nu aveti capac pt.vas puteti folosi o folie de aluminiu) si inca 15-20 min fara capac.
Se serveste cu mamaliguta.

Pofta buna!
Sursa foto:sergiusan