21 august 2010

Aperitiv cu cascaval

Reteta lui Magda

Ingrediente:

- 2 carnati cabanos
- 300 gr cascaval
- 4 oua
- 4 linguri de faina
- 4 linguri smantana
- o rosie
- 150 gr sunca de pui

Preparare:

Se bat ouale, se adauga faina, sunca taiata cubulete, rosia taiata cubulete mici, sare si piper, smantana si cascavalul dat pe razatoarea mare. Se pune jumatate de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt, se pun pe lung carnatii si apoi restul de compozitie. Se lasa la cuptor la foc mic aprox. 40 minute.

Pofta buna !
Sursa foto:sergiusan

17 august 2010

Biscuiti Nasturei

Ingrediente:

* 200 g unt
* 230 g faina
* 2 oua
* 1 pachetel praf de copt
* esenta de lamaie
* Miere de albine
* Nuca de cocos colorata

Mod de preparare:

Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile si se continua mixarea. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se adauga peste compozitie. De asemena adaugam faina, esenta de lamaie, praful de copt si omogenizam.Aluatul se lasa 30 de minute in frigider. Apoi se intinde intr-o foaie subtire, se taie cercuri cu ajutorul unui pahar. Decupam cate doua gauri imitand gaurile nastureilor.
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 10 minute la 180 grade. Cand sunt gata ii ungem cu miere si ii decoram cu nuca de cocos.

16 august 2010

Merluciu cu broccoli si sos alb

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

Pentru doua persoane:
- doua trunchiuri de merluciu de aprox. 250 gr fiecare
- broccoli buchete 400 gr
- sare si piper macinat
- zeama de lamaie

Ingrediente pentru sos:

- 250 gr iaurt dietetic
- o lingura de marar tocat
- 5 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper macinat

Preparare:


Dupa ce se spala si se curata foarte bine trunchiurile de merluciu, se sareaza si se pipereaza, se stopesc cu zeama de lamaie si se introduc pentru aprox. 20 maxim 25 de minute, daca pestele este congelat. In caz contrar, timpul de gatire se reduce la 15 - 17 minute.
Cu 7-8 min inainte de finalul programului se introduc si buchetele de broccoli, intr-un compartiment superior al steamerului.
Intre timp se prepara rapid sosul alb amestecand mararul tocat si usturoiul zdrobit in iaurt. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie.

Pofta buna !

File de porc cu piper

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

- 400 gr file de porc
- cateva boabe de piper
- 200 gr de smantana
- o lingura sos de rosii
- sare

Preparare:

Taiati file-ul in 8 bucati, il sarati si-l acoperiti cu boabele de piper. Coaceti la aburi 12 minute.
Amestecati intr-un castron smantana, sucul de rosii si sarea.Fierbeti toate acestea pana dau un clocot.
Se scoate pe o farfurie carnea si se acopera cu sosul.

Pofta buna !

Cartofi noi cu smantana si marar

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

- 8 cartofi noi
- 150 g smantana
- o lingura cu unt
- o legatura marar

Preparare:

Se curata cartofii, se taie in patru sau in doua depinde de marimea cartofului, se amesteca cu o lingurita de delikat si se pun la aparatul cu aburi pentru 25 de min sau depinde de cat arata aparatul respectiv pentru cartofi.

Pofta buna !

Orez cu legume

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:


- 200 grame orez,
- doi morcovi,
- un dovlecel,
- o legatura de parunjel,
- trei ardei grasi,
- un ardei iute mic,
- sare,
- piper,
- cateva linguri de ulei,
- un catel de usturoi

Preparare:

Taie toate legumele, inclusiv ardeiul iute in fasii subtiri si pune-le in vas, la abur, impreuna cu un praf de sare, piper, toate mirodeniile si o legatura de patrunjel. Pune in vasul special si orezul. Cand sunt gata, pune legumele peste orez. Caleste in putin ulei catelul de usturoi tocat fin si stropeste totul cu ulei de masline si putin suc proaspat de lamaie.

Pofta buna !

Chiftelute

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

- o parte carne de vita, o parte carne de porc tocata (impreuna 500-600 grame),
- o felie de paine,
- lapte,
- doua linguri de faina,
- un ou,
- o ceapa,
- doi catei de usturoi,
- patrunjel tocat,
- marar,
- sare si piper,
- o lingura de ulei.

Preparare

- Inmoaie painea in lapte, stoarce-o bine si amestec-o cu ceapa tocata fin, carnea, mirodeniile, oul, lingura de faina si usturoiul tocat marunt, precum si cu patrunjelul tocat si mararul.
- Potriveste de sare si piper si amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care adaugi o lingura de ulei.
- Formeaza chiftelutele si asaza-le in aparatul de fiert la aburi.
- Sunt gata in 30-40 de minute.
Serveste-le cu un sos de rosii sau cu un sos de usturoi.

Pofta buna !

Peste cu sos

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

patru fileuri de peste alb,
sare, piper
o lingurita cimbru uscat,
o lingurita de mustar,
suc proaspat de lamaie, ulei,
o legatura de patrunjel,
doua rosii

Preparare:

Spala pestele si indeparteaza pielea. Pune sare si piper. Pune carnea in primul vas si presara cimbrul. Lasa fileurile 15-20 minute.
Prepara sosul amestecand ulei cu suc de lamaie si mustar. Adauga rosiile date prin razatoarea fina. La final, dupa ce amesteci bine si potrivesti de sare, adaugi in sos, patrunjel mult, tocat proaspat.

Pofta buna !