16 august 2010

Merluciu cu broccoli si sos alb

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

Pentru doua persoane:
- doua trunchiuri de merluciu de aprox. 250 gr fiecare
- broccoli buchete 400 gr
- sare si piper macinat
- zeama de lamaie

Ingrediente pentru sos:

- 250 gr iaurt dietetic
- o lingura de marar tocat
- 5 catei de usturoi zdrobiti
- sare si piper macinat

Preparare:


Dupa ce se spala si se curata foarte bine trunchiurile de merluciu, se sareaza si se pipereaza, se stopesc cu zeama de lamaie si se introduc pentru aprox. 20 maxim 25 de minute, daca pestele este congelat. In caz contrar, timpul de gatire se reduce la 15 - 17 minute.
Cu 7-8 min inainte de finalul programului se introduc si buchetele de broccoli, intr-un compartiment superior al steamerului.
Intre timp se prepara rapid sosul alb amestecand mararul tocat si usturoiul zdrobit in iaurt. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Se serveste cald, stropit cu zeama de lamaie.

Pofta buna !