7 iulie 2010

Chiftele de dovlecei si vinete

Reteta lui Magda

Ingrediente:
2 dovlecei potriviti,
o vanata
3 oua,
2-3 fire usturoi verde,
o legatura marar,
o legatura patrunjel,
7-8 linguri faina,
200 ml ulei,
piper si sare dupa gust.

Preparare:
Se spala si se curata dovleceii si vanata, se dau prin razatoarea mare si se presoara cu sare. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare cam 10 minute dupa care daca nu s-au scurs bine de zeama se mai storc putin.

Se spala si se taie marunt usturoiul, mararul si patrunjelul. Se face un amestec din ouale batute, dovlecei+vanata, faina, verdeata si condimente dupa gust, pana se obtine o compozitie asemeni aluatului pentru clatite.

Se pune la incins o tigaie ( fara ulei), se ia cate o lingura de compozitie si se pune la prajit. Se intorc pe ambele parti.

Pofta buna !
Sursa foto:sergiusan

Tarta cu visine

Reteta lui Magda

Ingrediente:
-10 linguri cu zahar
-2 pliculete zahar vanilat
-4 oua
-9 linguri ulei
-10 linguri lapte (caldut)
-15 linguri cu varf de faina
-1 pliculet praf copt
-500-700 gr visine fara samburi

Preparare:
- se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina si praful de copt
- se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina(eu am pus peste tot hartie de copt), apoi se aseaza visinele ( nu le-am scurs nici nu le-am dat prin faina).
- bagati tava in cuptorul incins la focul cel mai mic cam 35-40 de min
-se scoate tarta, se lasa sa se raceasca si se pudraza cu zahar

Pofta buna !
Sursa foto:sergiusan

Tarta cu gem de mere

Ingrediente:

sase oua,
sase linguri de zahar,
sase linguri de ulei,
500 grame faina,
un praf de copt,
zahar vanilat,
o mana de nuci,
o lingura – doua de biscuiti pisati sau pesmet
gem de mere ( sau orice alt fel de gem )

Preparare:

Sparge ouale si batele bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Amesteca gemul cu biscuitii pisati sau pesmetul si cu nucile pisate.
Da deoparte un sfert din aluat. Din restul, intinde o foaie groasa in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, apoi pune gemul. Bucata ramasa din aluat da-o prin razatoare peste gem, cat de uniform poti.
Da la copt 30-40 de minute, pana miroase frumos. Placinta se taie dupa ce se raceste.

Chec cu lamaie si nuci

Ingrediente:
200 gr unt
400 gr faina
1 praf de copt
250 gr zahar
4 oua
12 linguri de lapte
2 lamai
100 gr zahar pudra
fulgi de migdale
un pumn de nuci

Preparare:
Se mixeaza untul cu zaharul. Se adauga pe rand ouale, apoi laptele. Se amesteca bine.
Se adauga coaja rasa si zeama de lamaie. Se incorporeaza faina, praful de copt si nucile semi sfarmate ( bucati nu prea mari).Nucile trebuie sa fie putin prajite pe o tava in cuptor inainte de a fi amestecate in compozitie.
Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt. Se pune la cuptor pentru 45 de minute, la 180C, in cuptorul preincalzit.
Se lasa sa se raceasca si se glazureaza cu zaharul praf amestecat cu o lingura de zeama de lamaie. Se presara migdale deasupra.