7 iulie 2010

Tarta cu gem de mere

Ingrediente:

sase oua,
sase linguri de zahar,
sase linguri de ulei,
500 grame faina,
un praf de copt,
zahar vanilat,
o mana de nuci,
o lingura – doua de biscuiti pisati sau pesmet
gem de mere ( sau orice alt fel de gem )

Preparare:

Sparge ouale si batele bine impreuna cu zaharul. Adauga uleiul, lingura dupa lingura pe rand, praful de copt, zaharul vanilat si faina. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Iese un aluat ca o plastilina tare.
Amesteca gemul cu biscuitii pisati sau pesmetul si cu nucile pisate.
Da deoparte un sfert din aluat. Din restul, intinde o foaie groasa in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina, apoi pune gemul. Bucata ramasa din aluat da-o prin razatoare peste gem, cat de uniform poti.
Da la copt 30-40 de minute, pana miroase frumos. Placinta se taie dupa ce se raceste.