3 iulie 2010

Carne de vitel cu legume la cuptor

Reteta lui Magda

Ingrediente:
300 gr carne vitel
3 cartofi
3 fire de ceapa verde
o jumatate de vanata
o jumatate de dovlecel
un ardei gras
2 rosii
o legatura de marar
2-3 catei usturoi
2 cani suc de rosii

Preparare:
Atat carnea cat si legumele se spala si se taie cubulete nu foarte mari. Toate se pun intr-o tava pentru cuptor ( sau vas yena) care a fost unsa cu unt sau cu foarte putin ulei daca nu aveti unt. Dupa ce punem toate legumele si carnea adaugam sare, piper, usturoiul tocat marunt si mararul si amestecam bine toate componentele. Deasupra turnam sucul de rosii.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu ( sau capac daca are) si lasam 30 de minute la cuptor ( la foc mediu) dupa care luam folia si mai lasam 30 de minute.

Pofta buna!
Sursa foto:sergiusan

28 iunie 2010

Mancare de vinete

Daca ai la dispozitie doua-trei vinete, pregateste o mancare de vinete. Reteta este una cu putine ingrediente si usor de preparat.

Ingrediente pentru mancarea de vinete:

* 1-2 vinete potrivite
* 1-2 cepe potrivite
* 3-4 rosii mari
* 3-4 catei de usturoi
* 3-4 linguri de ulei de masline
* condimente (delikat, sare si piper dupa gust)
* o bucatica de frunza de dafin
* cateva frunze de patrunjel
* optional, cateva masline.

Cum se prepara mancarea de vinete:

Curata ceapa, usturoiul si rosiile de coaja si taiele marunt. Ceapa si rosiile vor fi taiate cubulete, iar usturoiul va fi maruntit sau taiat in cubulete foarte mici. Taie vanata in cuburi. Daca nu iti place gustul de coaja de vanata, o poti curata inainte de a o taia.

Intr-o cratita pune ceapa la calit, pana devine transparenta. Adauga deasupra un varf de sare pentru a nu se arde prea repede. Dupa cateva minute introdu si vanata si las-o sa se prajeasca 1-2 minute, amestecand mereu. Adauga rosiile si cateva linguri de apa, apoi lasa-le sa fiarba la foc mic pana cand vinetele s-au inmuiat bine. Evita sa amesteci des pentru a nu sfarama bucatile de vinete.

Cand mancarea este aproape gata pune si usturoiul maruntit si mai lasa-l sa dea cateva clocote.

Da-o deoparte si pune-i deasupra frunzele de patrunjel.

Omleta cu rosii

Ingrediente:
* 3 oua
* 2 rosii medii
* Cateva frunze de patrunjel
* O lingura de ulei
* Sare, piper
* Condimente (busuioc, oregano).

Preparare:

* Ouale se sparg intr-un bol si se bat bine cu o furculita.
* Rosiile se spala si se taie in cubulete, dupa care se adauga peste oua si se amesteca bine.
* Patrunjelul se spala, se taie marunt si se pune peste amestecul facut.
* Se adauga sarea, piperul si condimentele.
* Pe foc se pune o tigaie cu o lingura de ulei, iar dupa ce acesta s-a incins, se toarna oale amestecate cu rosiile.
* Se lasa la copt timp de 1 – 2 minute, dupa care se intoarce pe partea cealalta si se tine la foc inca 2 minute.

Chec cu verdeata si ciuperci

Checul cu verdeata si ciuperci este un aperitiv foarte light.
Nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitor.

Ingrediente:
* 5 oua,
* 500g ciuperci mici,
* 3 legaturi ceapa verde
* o legatura marar,
* o legatura patrunjel
* 2 linguri smantana,
* 5 linguri faina,
* 200 grame cascaval ras ( sau cas )

Preaparare:

Se toaca marunt toata ceapa. Separat, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Intr-o tigaie, se toarna putin ulei si se lasa la incins. Se pun ciupercile cu ceapa si se inabusesc. Dupa ce sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit.

In doua boluri, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile trebuie batute spuma.

In alt recipient, se toarna galbenusurile, faina, smantana, patrunjelul, mararul, cascavalul ras. Compozitia se amesteca bine, omogenizand ingredientele. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand. Ciupercile si ceapa inabusite se adauga in compozitie si se omogenizeaza.

Se ia o tava de chec si se tapeteaza cu ulei si faina. Se toarna intreaga compozitie in tava.
Se lasa la cuptor 45 de minute.

27 iunie 2010

Pricomigdale

Ingrediente:
200gr.migdale macinate nu prea fin ( se pot folosi si nuci)
200gr. zahar,
3 albusuri de ou
un pic de sare.

Mod de preparare
Se pune pe bain marie si se amesteca cu batatorul de spuma pina se topeste zaharul.
Se aranjeaza in tava tapetata gramajoare la distanta de 2 cm.(eu am pus cu lingurita) si se coc la 180 grade,15-18 minute, pina incep sa faca deasupra crapaturi.