28 iunie 2010

Chec cu verdeata si ciuperci

Checul cu verdeata si ciuperci este un aperitiv foarte light.
Nu necesita multe ingrediente si nici nu este costisitor.

Ingrediente:
* 5 oua,
* 500g ciuperci mici,
* 3 legaturi ceapa verde
* o legatura marar,
* o legatura patrunjel
* 2 linguri smantana,
* 5 linguri faina,
* 200 grame cascaval ras ( sau cas )

Preaparare:

Se toaca marunt toata ceapa. Separat, se toaca marunt mararul si patrunjelul.

Intr-o tigaie, se toarna putin ulei si se lasa la incins. Se pun ciupercile cu ceapa si se inabusesc. Dupa ce sunt gata, se iau de pe foc si se lasa la racit.

In doua boluri, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile trebuie batute spuma.

In alt recipient, se toarna galbenusurile, faina, smantana, patrunjelul, mararul, cascavalul ras. Compozitia se amesteca bine, omogenizand ingredientele. Se adauga albusurile batute spuma, amestecand. Ciupercile si ceapa inabusite se adauga in compozitie si se omogenizeaza.

Se ia o tava de chec si se tapeteaza cu ulei si faina. Se toarna intreaga compozitie in tava.
Se lasa la cuptor 45 de minute.