16 iulie 2010

Drob cu ton

Reteta lui Magda

Ingrediente:

- 4 oua
- 4 linguri faina
- 2 conserve ton ( ale mele aveau 185 gr conserva )
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 ardei gras verde
- 2 cepe mici
- un morcov
- o rosie
- o legatura de marar si una de patrunjel
- piper si putina sare
- masline feliate

Preparare:

Intr-o tigaie cu putin ulei se caleste ceapa, ardeiul, morcovul si rosia.
Intr-un vas adanc batem bine ouale peste care punem faina, zeama de lamaie, piper, conservele de ton (pe care le-am lasat la scurs in prealabil intr-o sita), maslinele, verdeata tocata marunt si legumele calite.
Amestecam totul bine si apoi turnam intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Eu am ras deasupra si niste cascaval si apoi am dat la cuptor 40 minute la foc mediu.

Pofta buna !
Sursa foto : sergiusan

15 iulie 2010

Ciocolata de casa cremoasa

Reteta lui Magda

Sa stiti ca aceasta ciocolata nu este tare, asa cum stim ca este de obicei ciocolata de casa. Aceasta are o textura moale si cremoasa.

Ingrediente:


- 200 ml apa
- o cana zahar
- 500 gr lapte praf
- 6-7 linguri cacao
- un pachet de margarina
- stafide si nuci prajite ( alune sau migdale )
- esenta de rom

Preparare:

Apa si zaharul de pun la foc mic pe aragaz pana se topeste zaharul. Cand este gata se ia de pe aragaz si in acest sirop punem o jumatate de pachet de margarina si-l lasam sa se topeasca. Acesta compozitie o punem intr-un vas mai mare si adaugam peste ea cacaoa si laptele praf. Amestecam cu telul sa nu faca cocoloase, punem esenta si cealalta jumatate de pachet de margarina ( la temperatura camerei ), nucile si stafidele.
Compozitia o punem intr-o tava intr-un strat nu foarte inalt si lasam la frigider.

Sursa foto:sergiusan

13 iulie 2010

Drob de ciuperci cu masline

Reteta lui Magda

Ingrediente:
* 4 oua
* 2 cepe
* 250 g ciuperci conserva
* 100 g masline
* 1 ardei gras verde
* o rosie
* o legatura de marar si una de patrunjel
* 4 linguri faina
* piper, sare

Preparare:
Ceapa se toaca si se caleste impreuna cu ardeiul taiat marunt si cu rosia taiata cubulete. Ouale se bat bine, se adauga ceapa+ardei+rosie , verdeata, condimentele, apoi se pune treptat faina si, in final, ciupercile si maslinele taiate . Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, se toarna amestecul si se introduce in cuptorul incalzit unde se tine timp de 30-40 minute la foc mic (mediu).

E o reteta simpla, dar delicioasa!
Sursa foto:sergiusan