15 iulie 2010

Ciocolata de casa cremoasa

Reteta lui Magda

Sa stiti ca aceasta ciocolata nu este tare, asa cum stim ca este de obicei ciocolata de casa. Aceasta are o textura moale si cremoasa.

Ingrediente:


- 200 ml apa
- o cana zahar
- 500 gr lapte praf
- 6-7 linguri cacao
- un pachet de margarina
- stafide si nuci prajite ( alune sau migdale )
- esenta de rom

Preparare:

Apa si zaharul de pun la foc mic pe aragaz pana se topeste zaharul. Cand este gata se ia de pe aragaz si in acest sirop punem o jumatate de pachet de margarina si-l lasam sa se topeasca. Acesta compozitie o punem intr-un vas mai mare si adaugam peste ea cacaoa si laptele praf. Amestecam cu telul sa nu faca cocoloase, punem esenta si cealalta jumatate de pachet de margarina ( la temperatura camerei ), nucile si stafidele.
Compozitia o punem intr-o tava intr-un strat nu foarte inalt si lasam la frigider.

Sursa foto:sergiusan