7 august 2010

Tarta cu prune

Reteta lui Magda

Ingrediente:


- 160 gr faina
- 150 gr zahar
- 150 gr unt sau margarina
- 3 oua
- esenta rom
- o jumatate de plic praf de copt
- un plic de zahar vanilat

Preparare:


Se freaca zaharul cu untul dupa care se adauga pe rand galbenusurile pana se obtine o pasta omogena si zaharul sa fie topit. Apoi se adauga treptat faina si se amesteca bine, esenta de rom, un varf de sare, praful de copt, zaharul vanilat si la urma albusurile batute spuma.
Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie pentru copt se toarna compozitia si se tapeteaza cu jumatati de prune sau daca prunele sunt mari pot fi taiate in patru felii. La sfarsit peste fiecare feliuta de pruna se pune cu o lingurita putin zahar si se da la cuptor pentru 30 de minute la foc mic. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

Pofta buna !
Sursa foto: sergiusan