3 iulie 2010

Carne de vitel cu legume la cuptor

Reteta lui Magda

Ingrediente:
300 gr carne vitel
3 cartofi
3 fire de ceapa verde
o jumatate de vanata
o jumatate de dovlecel
un ardei gras
2 rosii
o legatura de marar
2-3 catei usturoi
2 cani suc de rosii

Preparare:
Atat carnea cat si legumele se spala si se taie cubulete nu foarte mari. Toate se pun intr-o tava pentru cuptor ( sau vas yena) care a fost unsa cu unt sau cu foarte putin ulei daca nu aveti unt. Dupa ce punem toate legumele si carnea adaugam sare, piper, usturoiul tocat marunt si mararul si amestecam bine toate componentele. Deasupra turnam sucul de rosii.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu ( sau capac daca are) si lasam 30 de minute la cuptor ( la foc mediu) dupa care luam folia si mai lasam 30 de minute.

Pofta buna!
Sursa foto:sergiusan