7 iulie 2010

Chiftele de dovlecei si vinete

Reteta lui Magda

Ingrediente:
2 dovlecei potriviti,
o vanata
3 oua,
2-3 fire usturoi verde,
o legatura marar,
o legatura patrunjel,
7-8 linguri faina,
200 ml ulei,
piper si sare dupa gust.

Preparare:
Se spala si se curata dovleceii si vanata, se dau prin razatoarea mare si se presoara cu sare. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare cam 10 minute dupa care daca nu s-au scurs bine de zeama se mai storc putin.

Se spala si se taie marunt usturoiul, mararul si patrunjelul. Se face un amestec din ouale batute, dovlecei+vanata, faina, verdeata si condimente dupa gust, pana se obtine o compozitie asemeni aluatului pentru clatite.

Se pune la incins o tigaie ( fara ulei), se ia cate o lingura de compozitie si se pune la prajit. Se intorc pe ambele parti.

Pofta buna !
Sursa foto:sergiusan