16 august 2010

Chiftelute

Reteta pentru aparat cu aburi

Ingrediente:

- o parte carne de vita, o parte carne de porc tocata (impreuna 500-600 grame),
- o felie de paine,
- lapte,
- doua linguri de faina,
- un ou,
- o ceapa,
- doi catei de usturoi,
- patrunjel tocat,
- marar,
- sare si piper,
- o lingura de ulei.

Preparare

- Inmoaie painea in lapte, stoarce-o bine si amestec-o cu ceapa tocata fin, carnea, mirodeniile, oul, lingura de faina si usturoiul tocat marunt, precum si cu patrunjelul tocat si mararul.
- Potriveste de sare si piper si amesteca bine pana se omogenizeaza, dupa care adaugi o lingura de ulei.
- Formeaza chiftelutele si asaza-le in aparatul de fiert la aburi.
- Sunt gata in 30-40 de minute.
Serveste-le cu un sos de rosii sau cu un sos de usturoi.

Pofta buna !