2 iunie 2010

Chec de cascaval cu cabanos si oua

Ingrediente:

300 g cascaval
6 oua
3 carnati cabanos
2-3 felii de branza topita
50 g sunca slaba
4-5 linguri faina
4 linguri smantana 12%
2 linguri mazare
1/2 conserva boabe de porumb
1/2 ardei gras rosu
2-3 lingurite ulei de masline
1/2 plic praf de copt
2-3 linguri ulei masline
sare, piper, cimbru

Mod de preparare:

Se da cascavalul pe razatoarea mare. Sunca si ardeiul gras se taie cubulete mici si se amesteca cu cascavalul.Peste ele se toarna jumatate plic praf de copt stins cu zeama de lamaie.

Separat se amesteca 4 oua cu faina si cu smantana. Peste cascavalul ras se pun boabele de mazare, de porumb, si amestecul de oua cu faina si smantana. Se pune sare si piper dupa gust.

Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie,dupa care se aseaza pe lungime doi carnati cabanos si intre ei doua oua fierte tari lasate intregi. Mai adaugati 2-3 linguri de compozitie si inca un cabanos deasupra, apoi completati cu restul de compozitie.
Garnisiti cu 2-3 felii de branza topita, feliute de ardei rosu,si stropiti cu uleiul de masline.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mediu, 40-45 minute. Tava nu trebuie umpluta pana sus pentru ca va creste putin compozitia.

Pofta buna.