9 iunie 2010

Prajitura " cartof "

Ingrediente:
- 300 grame biscuiti populari
- 200 grame de nuca
- 100 grame unt
- 2 pahare de lapte
- 100 gr stafide (nu se pun prea multe pentru ca nu se mai leaga compozitia)
- 2 linguri de cacao
- 3 linguri de zahar
- 20 ml de esenta de rom
- 3-4 linguri de cacao pentru imbracat cartofiorii

Mod de preparare:
- Se pun stafidele in apa din timp, ca sa se curete si sa se umfle.Se curata de codite daca au codite.
- Se maruntesc biscuitii ( se dau prin masina de tocat sau prin robot )
- Se marunteste si nuca la robot sau la masina de tocat
- Se amesteca intr-un vas biscuitii si nucile sfaramate
- Se freaca untul cu zaharul
- Se adauga cacaoua si untul si zaharul peste biscuitii cu nuca
- Se amesteca foarte bine cu o lingura, sa nu ramana cocoloase de la unt...trebuie bine inglobat
- Se adauga laptele putin cate putin, cu atentie, nu cumva sa fie prea mult.Laptele ar fi bine sa fie cald ca sa topeasca mai bine untul.
- Se adauga si stafidele si esenat de rom, se amesteca iar.
- Se formeaza mici bulgarasi ( ca niste cartofi) din compozitie si se tavalesc prin cacao. Se poate da apoi si prin nuca de cocos.