8 iunie 2010

Cornulete cu rahat

Ingrediente:
-125 g unt
-125 g smantana
-125 g rahat
-1 ou
-1 lingura zahar
-1 pachet praf de copt
-vanilie
-faina cat cuprinde

Mod de preparare:
Se amesteca untul si smantana, se freaca cu zaharul si vanilia, se adauga oul, praful de copt diluat cu lamaie.
Cand totul este bine amestecat, se pune treptat faina, pana ce coca devine tare;
Se framanta cu faina pusa treptat, pana devine foarte tare si se obtine o foaie groasa de 6-7 mm, care se taie in triunghiuri cu laturi egale potrivit de mari;
Se pune pe cate una din laturi rahat, apoi se ruleaza triunghiurile, formand cornuletele;
Se coc pe tava unsa ( sau tapetata cu hartie de copt) , la foc potrivit aproximativ 40 min. Cand sunt gata aceste cornulete, se pudreaza cu zahar vanilat.