28 mai 2010

Salam de biscuiti

Ingrediente:
* cca 400 grame biscuiti
* 3 linguri pline cacao
* 3 linguri zahar
* cca 300 grame lapte
* 2 linguri de gem sau nutella
* esenta de rom
* 1 jumatate de lingura de unt
* folie alimentara pt invelit salamul de biscuiti
* nuci putin date la cuptor inainte
* rahat taiat cubulete

Preparare:
Amesteca biscuitii sfaramati cu laptele iar untul topit se mixeaza cu cacao, zahar, gem, nuca, rahat si esente. Cele doua amestecuri se combina si se aseaza intr-o folie de staniol, care se ruleaza si se baga la congelator/frigider pentru cateva ore.

Imbunatatirea retetei de baza:

Imbunatateste reteta de baza cu alte ingrediente, in functie de preferinta ta si a membrilor familiei. Poti pune in compozitie ciocolata alba sau neagra, stafide, nutella (care poate inlocui gemul), migdale, curmale, scortisoara, fulgi de cocos sau smantana. Aceste ingrediente se adauga pe rand in amestecul cu biscuiti.
Inlocuieste biscuitii cumparati din comert cu biscuiti facuti acasa. Iar daca iti place un plus de aroma, alege varianta inlocuirii cu biscuiti vanilati, amaretti, cu aroma de rom, sau de vanilie.
Daca vrei ca salamul sa aiba pe dinafara un aspect frumos, inainte de a pune crema in folia de staniol, presara peste folie nuca de cocos sau miez de nuca macinat fin. Acestea se vor impregna la suprafata salamului.
In cazul in care vrei sa pui in mijloc crema (de vanilie, de cocos sau de ce ti-ai dori sa mananci), dupa ce ai intins foaia de compozitie de salam pune deasupra crema dorita si apoi ruleaza. Crema va ramane crema si va capata o forma interesanta in interiorul salamului.