17 mai 2010

Risotto cu ciuperci

Ingrediente:
1 ceasca orez
aprox. 150 g ciuperci
1 ceapa mica, tocata
1 catel de usturoi
500 ml supa de pui
1 felie unt
1/2 lamaie (pentru suc)
sare, piper, parmezan, ulei de masline
patrunjel

Modul de preparare:
Se pun 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, se incazeste. Se topeste untul si se adauga orezul. Se tine 2-4 minute pe foc, pana cand orezul devine translucid. In acest moment se adauga ciupercile si se stinge cu 1/2 cana de supa de pui. Se lasa pe foc un sfert de ora, amestecand des si adaugand supa din cand in cand. Se adauga supa, daca mai este necesar. Risotto este gata dupa aproximativ 30 minute, cand orezul este preparat "al dente", fiind fiert insa cu o consistenta ferma. De aceea in timpul prepararii se adauga numai cate putina supa, pentru ca orezul sa nu absoarba prea multa (in acest caz amidonul din orez poate trece in supa iar risotto devine pastos, cu boabele de orez lipite). Cand preparam acest risotto cu ciuperci este posibil sa nu folosim intreaga cantitate de supa, depinde de orezul utilizat.
Se adauga, dupa gust, suc de lamaie, sare si piper. Se presara parmezan, frunze de fenicul tocate si se serveste cu salata verde.