20 mai 2010

Cartofi cu carnati si sos, la cuptor

Ingrediente:
5 cartofi maricei
Se curata si se taie rondele. Se fierb, dar sa nu se inmoaie de tot.

Sos:
-2 cepe mari
-2 rosii mari
-4 catei de usturoi
-1 ardei
-3 carnati subtiri
sare, piper,
boia picanta sau ce vreti voi

Preparare:
Ceapa si usturoiul (tocate) se calesc, se adauga ardeiul tocat marunt, iar dupa 1 min carnatii taiati rondele. Se lasa vreo 5 min cat sa se mai prajeasca putin carnatii, apoi se pun rosiile taiate marunt si se lasa pana mai scad (daca isi lasa prea multa zeama).
La sfarsit se pun condimentele. Se unge tava cu putin ulei. Se pune 1/2 din cantitatea de cartofi, apoi 1/2 din cantitatea de sos si se repeta.
Pentru deasupra: branza rasa sau cascaval, 2 oua batute bine la care se adauga marar