21 octombrie 2010

Oua "paianjen"

Ingrediente:

12 oua
1 cutie branza Almete sau pate de ficat
1 lingura smantana
piper si sare dupa gust
1 lingura maioneza
galbenusurile de la cele 12 oua pe care le fierbem
masline fara samburi

Mod de preparare:

Intr-o cratita, punem apa cu sare si punem 12 oua la fiert. Le lasam la fiert pana devin tari, aproximativ 5 minute, dupa ce s-au fiert le decojim si le lasam la racit.
Dupa ce ouale s-au racit, le taiem in 2 pe lung si scoatem galbenusurile. Pentru a avea stabilitate pe platot si pentru a nu se inclina in parti, in partea bombata din exterior a oului, taiem o bucatica mica din albus, astfel incat sa devina plata si sa aiba stabilitate.
Dupa ce avem totul pregatit incepem sa facem umplutura: punem galbenusurile intr-un castron, adaugam branza Almete, maioneza, smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust si pisam totul cu o furculita pana obtinem o pasta fina si omogena.
Dupa ce am umplut ouale, pregatim ornamentele paianjen din masline, ornamente care le aplicam in varful oualor umplute.