Ingrediente:
- 1 piept de pui
- o varza rosie mica
- o ceapa
- 300g ciuperci
- patrunje
- condimente
Preparare:
Cum pregatim varza? Se desfac frunzele (avem nevoie cam de 4 frunze mari) si se taie cotoarele, nervurile si partile ingrosate, apoi se oparesc cam 10 min. (Oparitul- se pune apa la fiert, cam cat sa acopere frunzele. Cand apa fierbe, se pune putina sare si se introduc frunzele)
Pieptul de pui se taie felii mai groase si se bate cu ciocanul de snitele, se condimenteaza
Ciupercile se toaca marunt marunt, impreuna cu ceapa si se pun la calit intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Pe fiecare felie de carne se pun cate 2-3 linguri din umplutura de ciuperci (sau mai mult, in functie de cat de mare e felia de pui)
Se ruleza feliile de piept de pui
Se aseaza rulourile obtinute mai devreme in frunzele de varza si se ruleaza din nou, apoi se leaga cat de strans cu o ata, asa incat sa nu se "destrame" cand le bagam la cuptor.
Se lasa la cuptor cca 1 ora, la foc mic, ca sa se intrepatrunda cat mai bine gusturile si aromele din rulou.