18 iunie 2010

Pizza din franzela

Ingrediente:
- cateva felii de franzela (in functie de cat de mare este tava)
- o cana de lapte
- putin unt
- sos de tomate (sa fie mai gros)
- busuioc si oregano
- ceapa, sunca, ardei, masline (si ce mai doriti pe pizza voastra)
- 2 oua
- cascaval ras

Preaparare:
Se pune in tava o folie de aluminiu care se unge foarte bine cu unt
Se umezeste fiecare felie de franzela foarte bine cu lapte si apoi se tapeteaza tava cu feliile, astfet incat sa nu ramana nici un pic de spatiu liber.
Se unge bine blatul astfel obtinut cu sos de rosii si se presara busuioc si oregano.
Separat, se prajesc ingredientele pt pizza si apoi se pun peste blatul uns cu sos de rosii. Se presara peste cascavalul si se acopera tot cu cele doua oua batute. (poza 5)

Se tine 15-20 de min, la cuptorul preincalzit. Daca cumva se lipesc feliile de franzele da folia de aluminiu, nu va panicati, lasati un pic sa se raceasca, se ideparteaza folia foarte usor dupa aceea.