6 iunie 2010

Patru retete rapide cu spaghete

Spaghete cu vinete
Ingrediente:
- spaghete sau alte paste
- 3-4 catei de usturoi
- 2 ardei grasi
- o vanata mica
- o cutie de rosii in bulion sau 3-4 rosii
- 2-3 linguri de ulei de masline

Mod de preparare:
- se caleste usturoiul taiat marunt in ulei de masline 1-2 minute,
- se adauga ardeii taiati feliute, vanata taiata cubulete mici si apoi rosiile, maruntite
- se calesc pana se inmoaie
- in timp ce se pregateste sosul, se fierb pastele
- se scurg pastele de apa si se amesteca cu sosul
- daca vrei si daca ai, poti sa presari si niste parmezan ras.


Spaghete cu carne de vita
Ingrediente:
- 500 g spaghete
- 450 g carne de vaca
- 1 ceapa
- 200 g cascaval
- 100 g unt
- 2 oua
- 100 ml ulei
- 500 ml de sos tomat
- sare
- piper

Mod de preparare:
Spaghetele se fierb in 2 litri si jumatate de apa. Se adauga si putina sare in apa. Carnea se toaca si se amesteca cu ou, sare, sos tomat, ceapa si piper pana se inmoaie. Dupa ce se scurg spaghetele se adauga peste ele amestecul pregatit in prealabil. Se pun intr-o tava unsa cu unt si se baga la cuptor. Pe deasupra se rade cascaval. Cand se rumenesc, se opreste focul si se pot servi.



Spaghete cu spanac
Ingrediente:
- 500 g paste
- 3 oua
- 450 g spanac
- 150 g parmezan ras
- sare
- piper
- ulei de masline

Mod de preparare:
Spanacul se curata si se tine in apa fierbinte cu sare cateva minute. Dupa ce se scurge se toaca marunt si se toarna peste el ulei. Pastele se fierb si se scurg. Ouale se bat bine, se amesteca cu paste, spanac si putin piper. Compozitia se pune intr-o cratita si pe deasupra se presara parmezan. Compozitia se tine la cuptor timp de aproximativ 10 minute.



Spaghete carbonara
Ingrediente:
- 1 pachet de spaghete
- 1 bucata de sunculita ardeleneasca (muschiulet sau orice altceva afumat)
- 1 pahar de smantana (mare)
- 3 oua
- parmezan
- sare
- piper

Mod de preparare:
Se pun spaghetele la fiert. Intre timp, preparam sosul pentru spaghete si taiem sunculitza cubuletze apoi le punem la prajit ptr cateva minute.
Se separa albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem smantana, sare si piper dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza.
Dupa ce s-au fiert spaghetele, le trecem printr-un jet de apa rece, le strecuram bine si le punem din nou la foc mic. Peste spaghete rasturnam sunculitza rumenita bine si amestecam bine. Dupa cateva minute punem si sosul de smantana si amestecam continuu. Se lasa la foc mic timp de 10 minute (pana se observa ca sosul si cu spaghetele s-au amestecat foarte bine). Se servesc calde presarate cu parmezan.