21 mai 2010

Vinete cu ton si mozzarella

Ingrediente:
pentru 4 portii
* 2 vinete mai maricele
* 100 g -150 g. ton conserva in ulei
* 100 g. mozzarella
* oregano
* ulei pentru prajit
* sare

Preparare:

Vinetele cu tot cu coaje, se taie felii circa 1 cm., se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti, in ulei de masline bine incalzit.

Le puneti pe hartie, sa absoarba grasimea. Intr-o tava, puneti un strat de vinete, deasupra ton maruntit (scurs de ulei), felii subtiri de mozzarella, sare iar apoi un alt strat de vinete + ton + mozzarella + oregan + sare.

Dati la cuptor circa 10 -15 minute ... pana cand s-a topit bine mozzarella.

Mentiuni:
Daca doriti, vinetele le puteti coace si pe gratar. Daca preparati cu vinete la gratar, cand puneti tonul adaugati si putin ulei de masline, in care a fost conservat. Cu vinetele prajite nu este nevoie, sunt suficient de grase.
Se servesc caldute sau reci.