Ingrediente:
* 10-12 rosii medii
* 1 ceapa mare
* 1 morcov
* 1 cana de orez
* 1 cutie ciuperci (400gr.)
* branza rasa(parmezan,cascaval) de pus deasupra
* supa de zarzavat
* 4 linguri ulei de masline (floarea-soarelui)
* patrunjel tocat
* sare,piper
Pentru sos:
* apa(1/2 cana)
* 2-3 rosii curatate de pielita
* 2 linguri ulei
* praf de usturoi (sau usturoi tocat marunt)
* sare
Se poate folosi direct suc de rosii daca nu mai doriti sa faceti sosul.
Preparare:
Prepararea a jumatate din compozitie ajunge pentru 6 rosii .
Se taie rosia in partea unde a fost codita, se scoate miezul cu semintele, se sareaza si se aseaza cu gura in jos sa se scurga.
In acest timp,ceapa taiata marunt se prajeste in ulei,impreuna cu morcovul ras, se adauga orezul si,cand incepe sa se rumeneasca , se stinge cu supa de zarzavat.(daca nu aveti supa stingeti cu apa). Se lasa sa dea 2-3 clocote, se adauga miezul rosiilor tocate si zeama (nu neaparat tot) si apoi ciupercile tocate marunt, se tine alte 5 minute, se adauga sare, patrunjelul.
Important este ca compozitia finala sa fie putin zemoasa. Se umplu rosile, se aseaza intr-o cratita si se toarna deasupra sosul facut sau sucul de rosii.Deasupra rosiilor se presara putina branza rasa.
Se dau la cuptor 15 minute la foc mic.