21 mai 2010

Ratatouille cu vinete, dovlecei si ardei

Ingrediente:
1 ceapa mica
putin usturoi feliat
1 canuta de sos tomat
2-3 linguri ulei
1 vanata mica
1 dovlecel mic verde
1-2 ardei grasi
sare si piper

Preparare:

Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul tomat si uleiul.

Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie:dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de
aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat.

Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade.
Se serveste simplu sau cu smantana.