25 mai 2010

Pui la ceaun

Ingrediente:
1 pui
300 de grame de ulei
1 lingura delikat
1 lingurita ierburi maruntite (dafin, coriandru, busuioc)
cativa catei de usturoi
sare si piper dupa gust.


Preparare:
Curata bine puiul, spala-l si lasa-l sa se usuce. Taie-l apoi in bucati, presara pe el delikat si lasa-l sa stea putin.
Incalzeste uleiul si cand a ajuns aproape de punctul de fierbere adauga bucatile de pui. Lasa-le sa prajeasca bine pe o parte si pe cealalta, iar dupa ce le-ai intors o data, presara peste bucatile de carne ierburile maruntite.
Acopera ceaunul cu un capac si lasa puiul sa se prajeasca. Din cand in cand amesteca in el. Atunci cand este aproape gata, taie usturoiul deasupra puiului.
Dupa ce s-a prajit bine, scoate-l pe o farfurie, impreuna cu zeama pe care a lasat-o.

Se serveste cald-fierbinte, cu mamaliga si mujdei de usturoi.

Pofta buna!


Sursa foto: fornobravo.com