20 mai 2010

Musaca de pireu cu carne si ciuperci

Ingrediente:

750 gr cartofi
400 gr carne tocata porc (piept pui, curcan )
200 gr ciuperci conserva
200 gr ceapa
150 gr ardei gras
3 oua
100 ml ulei
50 ml bulion
2 linguri rama
pesmet
2 linguri smantana
200 gr cascaval
sare , piper

Preparare:
Ceapa, ardeiul, si ciupercile se taie marunt si se pun la calit in uleiul incins, si se adauga 400 gr carne tocata sare si piper dupa gust. Se acopera cu apa si se fierbe la foc mic sub capac pana apa scade.
In acest timp se curata cartofii si se pun la fiert in apa usor sarata. Se prepara piureul in felul urmator. Cartofii fierti se zdrobesc se adauga la ei 100 gr cascaval ras, 2 oua batute cu un pic de sare si 2 linguri rama si se amnesteca bine (se pot pune la robot buc. e mult mai usor )
Se incalzeste cuptorul. Un vas se unge cu rama si se tapeteaza cu pesmet.
Jumate din pireu asezam in vasul uns ,punem deasupra umplutura de carne cu ciuperci, se acopera cu restul de pireu si se da la cuptor pentru 10 minute .
Pana sta la cuptor vasul , pregatim urmatorul amestec ce vom turna deasupra la musaca. Batem 1 ou cu 50 ml bulion,adaugam la el 50 gr cascaval ras si 2 linguri de smantana si un pic de sare.
Scoatem vasul din cuptor si turnam acest amestec de bulion,smantana , cascaval, ou peste musaca si introducem din nou in cuptor unde il vom lasa cca 20 minute la foc mic pana formeaza deasupra o crusta.
Se scoate din cuptor ,se presara cu cascaval ras . Se serveste cu smantana.