20 mai 2010

Ardei umplut, la tava

Ingrediente:

-ulei de masline
-4 fileuri de piept de pui taiate bucatele
-200 g orez cu bob lung
-1 patrunjel radacina
-1 pastarnac
-2 morcovi rasi


-patrujel verde tocat
-1 lingurita de cimbru uscat
-1 l de supa de pui
-250 g rosii tocat din conserva
-1 cutie ciuperci din conserva
-6 ardei rosii si galbeni grasi
-1 ceapa
-sare,piper
-1 ceasca vin rosu

Preparare:
-pieptul taiat cubulete il lasam sa steie 30 minute in condimente
-taiam ceapa marunt si o calim putin in ulei de masline impreuna cu morcovul ras.
-adaugam pieptul taiat cubulete si amestecam bine.
-Lasam sa se patrunda sub capac. Stingem cu vin rosu.
-Compozitita o lasam apoi deoparte.
-Spalam orezul si il punem in alt vas impreuna cu supa la fiert 10 minute.
-Adaugam patrunjelul si pastarnacul doar pentru gust .
-Scoatem patrunjelul si pastranacul din orez,adaugam ciupercile taiate marunt.
-Amestecam totul bine. Adaugam cimbrul si la sfarsit rosiile din conserva.
-Lasam toate sa fiarba inca 10 minute.
-Deci, in total toata compozita fierbe 20 minute.
-Dupa gust daca mai dorim mai punem sare si piper.
-Lasam compozitia la odihnit sub capac 10 minute, orezul astfel se umfla frumusel.
-amestecam cele 2 compozitii: cea de carne si cea de orez-ne pregatim din timp ardeii in tava unsa sau tava in care am pus hartie de copt.
-Taiem ardeii in jumatati si ii umplem-acoperim tava cu folie de aluminiu-se coace in cuptor incins 25 minute