21 octombrie 2010

"Ciuperci cu palarie"

Sunt oua umplute care imita forma ciupercilor otravitoare.

Ingrediente:

* 8 oua fierte,
* 200g. crema de branza natur,
* sare,
* piper negru proaspat macinat,
* 1 lingurita mustar,
* 1/2 lingurita zahar praf,
* 4 rosii potrivit de mari,
* 40 g. margarina pentru gatit,
* 2 fire de ceapa verde,
* patrunjel verde pentru ornat;

Mod de preparare

1.Se taie din ambele capete ale oului in asa fel incat din partea de sus sa se taie mai mult pentru a se putea scoate galbenusul.

2.Galbenusurile se zdrobesc bine cu furculita,se amesteca cu crema de branza,mustarul si zaharul praf ,apoi se sareaza si pipereaza.Se umplu ouale cu aceasta compozitie.

3.Rosiile se taie in doua ,se scot semintele si se acopara ouale cu cate o jumatate de rosie.(vezi imaginea)

4.Se freaca margarina spuma si cu varful unui cutit se fac mici punctulete pe palariile din rosii.

5.Ceapa verde se taie marunt, se pune pe un platou, se aranjeaza ouale umplute si se orneaza cu patrunjel verde.