16 iunie 2010

Islere cu Finetti

Ingrediente:
- 200 g. nuci macinate
- 200 g. zahar
- 400 g. faina
- 400 g. unt

Mod de preparare:
Puneti faina intr-un vas si apoi adaugati untul taiat bucatele mici. Frecati faina cu untul impreuna, apoi adaugati zaharul si nuca si amestecati bine toate ingredientele pana obtineti un aluat fraged.

Dati 1h la frigider, apoi puneti pe o planseta tapetata cu faina o jumatate din aluat si intindeti cu sucitorul. Se intinde de grosimea de 5 mm si cu o forma de taiat biscuiti sau fursecuri sa dau formele dorite (puteti folosi un pahar). Se coc la foc mediu citeva minute pana incep sa se rumeneasca pe margini, se scot din tava imediat cu un cutit si se pun pe un platou. Dupa ce acestea se racesc se ung cu gem sau Finetti.
Pentru a arata mai bine folositi Finetti in doua culori.