19 mai 2010

Paine umpluta cu ciuperci

Ingrediente

•1 franzela de 500 g
•300-400 ml supa de legume
•150 g ciuperci uscate
•1 ceapa
•1 legatura ceapa verde
•200 g cascaval
•1 legatura patrunjel
•2 ardei rosii sau 1 lingurita de boia dulce
•80 g margarina
•piper
•sare.

Preparare
1.Incalzesti supa de legume si lasi ciupercile la inmuiat.
2.Dupa 3 ore, tai franzela in jumatate, pe lungime si scoti miezul cu grija, folosind o lingura.
3.Scurgi ciupercile, iar in supa ramasa, inmoi miezul de paine.
4.Cureti ceapa si ardeii si le tai in cubulete.
5.Topesti intr-o cratita 50 g margarina.
6.Inabusi in margarina ciupercile scurse impreuna cu ceapa si ardeii.
7.Razi mare cascavalul.
8.Iei legumele de pe foc, presari ceapa verde si patrunjelul fin tocate, miezul de paine bine stors si cascavalul ras.
9.Presari sare si piper dupa gust si omogenizezi amestecul cu legume.
10.Umpli jumatatile de franzela cu acest amestec, le asezi intr-o tava unsa cu 10 g margarina si coci painea la foc mediu, in cuptorul cald, pentru 20 de minute.
11.Cand scoti preparatul din cuptor, asezi deasupra cateva felii de margarina