20 mai 2010

Minestrone A la Milanese

Ingrediente:
100 g costita afumata
2 linguri supa unt sau margarina
1 ceapa
1 morcov
4 fire de ceapa verde
1 dovlecel mic
50 ml vin alb
200 g mazare
200 g fasole alba
1 l supa limpede de carne
(supa se pate face si din 2 cubulete Knorr)
200 g rosii decojite
1 lingurita ceai rasa cu busuioc
1 lingurita ceai rasa cu oregano
150 g orez fiert
sare, piper proaspat macinat
1 varf de cutit zahar
cascaval ras pentru servit
patrunjel verde tocat

Preparare:
Costita se taie cuburi si se prajeste in unt.
Ceapa si morcovii se taie cuburi, ceapa verde rondele, dovlecelul se injumatateste si se taie felii subtiri.
Legumele, 50 ml vin alb se adauga la costita; se acopera cu un capac si se calesc la foc redus 20 de minute. Rosiile le taiem cubulete.
Mazarea si fasolea (in prealabil se fierb sau putem folosi aceste legume din conserva) se lasa sa se scurga si impreuna cu supa si rosiile se adauga la legume si inca 2.5l apa. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi adaugam orezul fiert. Condimentam cu busuioc si oregano.
Mai adaugam la nevoie sare, delikat, punem piper alb macinat, 1 varf de cutit cu zahar, si mai fierbem inca 5 minute.

Minestrone se serveste presarat cu cascaval.