Ingrediente:
1 pachet foi lasagna
350 g carne pui, tocata
100 g ciuperci, taiate felii
1 ceapa mica tocata
2 catei usturoi
100 ml vin rosu
150 ml supa pui (sau apa si concentrat de pasare)
250 ml suc rosii
1 lingura zahar
3 linguri ulei masline
Sos Bechamel pentru lasagna:
500 ml lapte, 70g unt, 50 g faina, 70 g parmezan, 1 ou, sare, piper alb
Mod de preparare:
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa si usturoiul, tocate. Se adauga ciupercile si carnea de pui si se tin 3-4 minute, amestecand cu o lingura de lemn si sfaramand cocoloasele care se formeaza cand calim carnea tocata. Se adauga vinul si supa de pasare si se fierbe 5 minute. Se completeaza cu sucul de rosii si se lasa sa fiarba pana cand este fiarta carnea.
Se pregateste sosul alb pentru lasagna de pui: se topeste untul intr-o tigaie, se inglobeaza faina, apoi se adauga laptele avand grija sa sfaramam cocoloasele, pentru a obtine un sos omogen. Se fierbe sosul pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca apoi se inglobeaza oul batut, jumatate din parmezan, se condimenteaza cu sare si piper alb.
Foile de lasagna se pregatesc conform indicatiilor producatorulu. Se unge o tava si se pune un strat de foi, suprapunand un pic marginile foilor de lasagna. Se adauga jumatate din amestecul de carne de pui, apoi se pune un alt strat de foi si iar carne. Peste ultimul strat de foi se toarna sosul Bechamel si se presara restul de parmezan.
Se baga lasagna la cuptor 40 -50 de minute. Lasagna se intoarce o data dupa 30 minute, pentru a se coace uniform.