19 mai 2010

Friptura de pui la microunde

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:

1 pui (1,2-1,5 kg)
1 rosie
1 ardei peperoni rosu
cateva fire de patrunjel
7-8 catei de usturoi
condimente pentru friptura
100 ml bulion
20 ml ulei
2 linguri ulei de masline
sare, paprika, chili, cimbru, piper

Mod de preparare:
Se spala puiul si se taie cu un satar pe spate, apoi se desface din spate spre fata, cu pulpele la mijloc. Se condimenteaza bine si se stropeste cu uleiul de masline, apoi se lasa sa stea aproximativ 20 minute.
Puneti-l intr-un vas de Jena cu bulion, ulei, 2 pahare de apa, apoi in cuptorul cu mictounde, 25 minute la mediu. Scoateti-l, intoarceti-l cu pulpele in jos si lasati-l inca 20 minute la cuptor. Scoateti din nou puiul, intoarceti-l cu pulpele in sus, adaugati rosia, ardeiul peperoni si usturoiul tocate marunt si mai dati la cuptor 10 minute.
Il portionati si il asezati pe farfurii cu garnituri, salate si asezonat cu peperoni, rosii, verdeata si sos de la friptura.
Pofta buna.