21 mai 2010

Budinca de dovlecei si fasole verde

Ingrediente:
-500 g fasole verde pastai
-un dovlecel de marime potrivita
-300g telemea
-100g branza dulce (urda)
-o legatura de marar-4 oua
-o rosie pt. decor
-sare

Preparare:
Se curata dovlecelul de coaja si se taie felii subtiri, care se presara cu putina sare. Peste cca 15 min. se sterg cu hartie absorbanta.

-Se curata fasolea, se spala, se rupe in bucati de cca 5 cm sui se oparaeste.
-Se rade telemeau, urda ( daca este branza de vaca se zdrobeste cu furculita). Se amesteca toate cu 3 oua si cu mararul tocat marunt s icu fasolea scursa.
-Se unge un vas termorezistent si se tapeteaza cu pesmet.
-Se pune un strat de rondele de dovlecei, se toarna peste ei amestecul de branza si fasole, se netezeste si se acopera cu rondele de dovlecei.
-Se bate bine oul ramas si se repartizeaza uniform-cu pensula -peste dovlecei.
-Se orneaza cu felii de rosie
-Se coace in cuptorul preincalzit cca 50min. la 200 gr. C.
-Se portioneaza dupa ce s-a racit putin.