18 mai 2010

Budinca de carne cu paste si cartofi

Ingrediente:
400 g paste fainoase(preferabil tagliateli),300 g carne tocata(pui,porc vita etc),
2-3 catei de usturoi,2-3 cepe,sare,piper,3-4 cartof,i1 carnacior afumat,
3 rosii sau 1 cutie rosii in bulion,200 g cascaval,patrunjel si marar taiate fin

Preparare:
Se curata cartofii de coaja si se taie cubulete,apoi se pun intr-o oala la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert de jumatate se adauga pastele peste cartofi si se mai lasa inca 6-7 minute.
Intre timp se face un sos astfel:
Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt, si se pune la calit in doua linguri ulei la foc foarte mic pana ce se topeste (se adauga din cand in cand cate o lingura de apa peste ea) apoi se pun rosiile decojite si taiate cubulete si se mai lasa un pic la fiert 4-5 minute.
Se scurg pastele cu cartofii de apa, si se pune intr-o tava, peste ei se pune sosul, piperul, verdeata si carnaciorul taiat felii.
Se rade deasupra putin cascaval si se baga tava la cuptor cam 20 de minute.

Mentiuni:
Se serveste calda cu o salata verde langa ea